internet – Zkouška z matematiky pro zájemce studií na SOŠ Velešín

Zájemci o studium na velešínské střední odborné škole budou skládat zkoušku z matematiky

Přemýšlíte o studiu na Střední odborné škole strojní a elektrotechnické Velešín? Chtěli byste si školu pořádně prohlédnout, dozvědět se o ní různé zajímavosti, seznámit se s kantory? Pokud jste nestihli ani jeden letošní den otevřených dveří, rezervujte si v kalendáři čtvrtek 9. ledna. Tento den se totiž škola široké veřejnosti otevře naposledy. Navštívit ji můžete od 8 do 17 hodin.

Jihočeské školy na doporučení rady kraje opět zavádějí přijímací zkoušky pro maturitní obory. Velešínská škola nebude výjimkou. Pro čtyřleté studijní obory se bude konat přijímací zkouška formou písemného testu z matematiky. Na webu školy www.sosvel.cz naleznete vzorový test. Pro tříleté studijní obory se přijímací zkoušky nekonají.

První kolo přijímacího řízení se uskuteční 22. a 23. dubna. Přihlášku je nutné poslat nejpozději do 15. března 2014.

Střední odborná škola strojní a elektrotechnická Velešín má za sebou velmi úspěšný a důležitý rok. V dubnu stála u zrodu Technického a vzdělávacího konsorcia při VŠTE. Vznikla tak významná spolupráce s Vysokou školou technickou a ekonomickou v Českých Budějovicích. Kromě toho se stala fakultní školou Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity.

V září velešínskou školu navštívil první náměstek ministra školství Jindřich Fryč, který spolupráci s VŠTE ocenil. Stejně tak vyzdvihl úzkou spolupráci školy s firmami v regionu, kde studenti nacházejí uplatnění.

Vedení školy se také pustilo do investičních akcí. Studenti velmi kvitují například novou kuchyni. „Poprvé v historii zařízení si tak žáci i učitelé mohou vybírat ze dvou jídel,“ dodal ředitel školy Milan Timko se slovy, že rekonstrukce kuchyně byla pokryta z vlastních ušetřených peněz. Modernizací prošla i technická výuka. Díky grantu bylo investováno 18 milionů korun do nových technologií, které technické vzdělávání ještě více zkvalitnily.

Historie odborného školství ve Velešíně sahá až do 20. let minulého století. Dnešní rozsáhlý areál byl vybudován v 80. letech. Patří k nejmodernějším v celých jižních Čechách.

Termín posledního dne otevřených dveří: 9. ledna od 9 do 17 hodin

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/tiskovezpravy/Zajemci-o-studium-na-velesinske-stredni-odborni-skole-budou-skladat-zkousku-z-matematiky-298476

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down