Ohlédnutí za posledním Dnem otevřených dveří

Střední odborná škola strojní a elektrotechnická Velešín uspořádala poslední Den otevřených dveří

Ve čtvrtek 10. února 2022 se uskutečnil poslední Den otevřených dveří na Střední odborné škole strojní a elektrotechnické Velešín v tomto školním roce. Stejně jako v předešlých termínech se kromě zájemců o studium a jejich rodinných příslušníků přišli na školu podívat i někteří její absolventi.

Celkem jsme zorganizovali pět Dnů otevřených dveří a musím říct, že byly opravdu úspěšné. Největší odezvu tradičně měly sobotní termíny. Obecně ale byla návštěvnost moc pěkná, přičemž nás těší, že zájem byl o všechny obory. Dokonce jsme tu měli i žáky, kteří jsou teprve v sedmých a osmých třídách. Je fajn, že výběr školy, který je samozřejmě velmi důležitý, nepodceňují,“ uvádí ředitel SOŠ Velešín Milan Timko.

Návštěvníci si mohli prohlédnout celou školu – učebny, společné prostory, jídelnu, dílny i domov mládeže. Pro většinu bylo velmi důležité setkání se samotnými učiteli i žáky, kteří příchozím předávali osobní zkušenosti. Zajímalo je například technické vybavení, vyučovací předměty, náročnost studia, uplatnění na trhu práce a tak dále. „Věřím, že se mnozí přesvědčili, že jsme škola, na které stojí za to studovat. Jsme moderní, máme tady vynikající odborníky a nabízíme obory, které mají budoucnost,“ dodává ředitel.

Mnozí návštěvníci přicházeli na Dny otevřených dveří na doporučení svých starších kamarádů, kteří již na velešínské škole studují, nebo třeba i vlastních rodičů. Nebylo výjimkou, že škola přivítala absolventy, kteří přivedli své děti, jež hodlají pokračovat v rodinné tradici.

Ačkoliv se uskutečnil poslední Den otevřených dveří, neznamená to, že už si velešínskou školu zájemci nemohou přijít prohlédnout. Je možné si domluvit individuální prohlídku na sekretariátu školy. Další možností je virtuální prohlídka, která je tvořena formou jednotlivých videí s namluveným komentářem.

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down