tisk – Nejšikovnější juniorský mechanik seřizovač je opět ze SOŠ Velešín

Nejšikovnější juniorský mechanik seřizovač je opět ze Střední odborné školy strojní a elektrotechnické Velešín


Prestižní celorepubliková soutěž KOVO junior – kategorie Mechanik seřizovač má svého letošního vítěze. Fantastický výkon předvedl Vojtěch Škopek, student třetího ročníku oboru Mechanik seřizovač – programátor CNC strojů na Střední odborné škole strojní a elektrotechnické Velešín. Právě zde se 15. a 16. března republikové finále, kterého se zúčastnili studenti z devíti krajů, konalo.

„Letos byla konkurence opravdu velká, o to více mě Vojtěchovo vítězství těší. Získal 768 bodů ze 768 možných! Naprosto parádní výkon, jsem vážně pyšný,“ řekl Milan Timko, ředitel SOŠ Velešín.

Na druhém místě skončil Jan Balek z Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy Žďár nad Sázavou (728 bodů) a na třetím Petr Ventruba ze Střední odborné školy Jana Tiraye Velká Bíteš (712 bodů).

„Soutěž se konala v rámci Přehlídky České ručičky, jejíž cílem je popularizace učňovského školství. Vloni v kategorii Mechanik seřizovač zvítězil také náš student Libor Pavlík,“ dodal Milan Timko.

Republikové finále na SOŠ Velešín se konalo pod záštitou hejtmana Jiřího Zimoly. Hlavními sponzory byly firmy Jihostroj a Engel.



Foto: Vojtěch Škopek uprostřed

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down