tisk – Závěr školního roku ISŠ a učiliště Velešín

Závěr školního roku ISŠ a učiliště Velešín

Začátek prázdnin je velmi příjemná doba. Chvíle, na které jsme se tak dlouho těšili, teprve nastanou a jejich plánování je vzrušující. Někdo by rád odpočíval v prosluněném lese, někdo by raději navštívil přátele, někdo spokojeně zůstane doma, někdo naopak uvítá dalekou cestu.

Každopádně začátek prázdnin je také doba. kdy se bilancuje právě uplynulý školní rok a práce, která v něm byla vykonána. Úsilí bylo zhodnoceno a vysvědčení rozdána.

Naše škola, Integrovaná střední škola a Učiliště ve Velešíně, takových vysvědčení letos vydala 310. Někteří studenti dostali svá středoškolská vysvědčení naposledy, protože svá studia úspěšně zakončili. Jednalo se o jednu třídu denního studia oboru Management v elektrotechnice, kde složilo maturitní zkoušku 21 studentů a studentek, a jednu třídu dálkového studia oboru Provozní technika, ve které uzavřelo své studium 8 studentů. Výčet by nebyl úplný bez třídy, do které byly soustředěny tři učební obory středního odborného učiliště : Mechanik elektrotechnických zařízení, Obráběč kovů a Krejčová. Celkem se jedná o 31 absolventů, z nichž 7 získalo výuční list s vyznamenáním.

Prázdniny budou jistě příjemné, ale znamenají již také přípravu školního roku následujícího. Kromě tradičně otvíraných studijních oborů – Mechanik seřizovač a Mechanik číslicově řízených strojů – bude otevřena i třída učebních oborů Obráběč kovů a Mechanik elektronických zařízení. Celkem bylo do 1. ročníků přijato 97 studentů.

Od školního roku 2002/03 plánuje naše škola nabídku studijních oborů ještě rozšířit. Bude se jednat o obor střední průmyslové školy Elektrotechnika se zaměřením na počítačové systémy. Nově – na mechatroniku – bude zaměřen i studijní obor Mechanik seřizovač.

Novou nabídkou oborů studijních i učebních se naše škola snaží přizpůsobit požadavkům trhu práce, ale i našich konkrétních ‘obchodních’ partnerů – strojírenských podniků, které některé naše studenty a učně sponzorují. Jedná se především o českobudějovickou firmu BOSCH, se kterou spolupracujeme již několik let a kde dokonce vzniklo naše odloučené pracoviště odborného výcviku, a místní firmu Jihostroj Velešín. V poslední době projevily zájem o spolupráci i další regionální firmy – např. firma Greiner z Trhových Svinů nebo firma GMA z Kaplice, jejichž záměrem je sponzorovat další studenty či učně strojírenských oborů.

K začátku letošních prázdnin se váže ještě jedna důležitá změna – zřizovatelem středních škol se 1.7.2001 stane Jihočeský kraj. Měl by se stát garantem podpory odborného školství v našem regionu. Vzhledem k technickému zázemí a vybavení má v tomto směru ISŠ a U Velešín velmi dobrou perspektivu.

Zdroj: https://www.ckrumlov.cz/cz1250/aktual/region/t_velzpr070801.htm

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down