internet – První místo v programování CNC strojů ve Velešíně.

První místo v programování CNC strojů ve Velešíně.

Pomalu tradicí se stává účast našich studentů v soutěži v programování obráběcích strojů v systému MTS v SOŠ Velešín. Letošní ročník se konal 8.dubna, opět ve školních dílnách.

Pomalu tradicí se stává účast našich studentů v soutěži v programování obráběcích strojů v systému MTS v SOŠ Velešín. Letošní ročník se konal 8.dubna, opět ve školních dílnách. Soutěž byla vypsána pro žáky třetích a čtvrtých ročníků, ale vzhledem k termínu písemných maturitních písemných prací, se za naši školu mohli zúčastnit pouze studenti třetího ročníku. K počítačům tedy zasedl Pavel Prokeš v kategorii soustružení a Pavel Slavík v kategorii frézování, oba ze třídy MS 3?

Soutěžní úkol spočíval v sestavení NC programu pro obrobení součásti podle zadaného výkresu. Na rozdíl od předchozích let, nebyly soutěžní výkresy zakótovány úplně a bylo nutno některé body potřebné pro sestavení programu dopočítat. Hodnotící porotu tvořili pedagogové z pořádající školy a zástupci ze zúčastněných soutěžních družstev.

Z našich studentů se úkolu zhostil nejlépe Pavel Prokeš a to dokonce tak dobře, že soutěž ve své kategorii vyhrál. Pavlu Slavíkovi se již tak dobře nedařilo a skončil na čtvrtém místě. První místo v kategorii je o to cennější, protože bylo dosaženo v konkurenci žáků o rok starších.

Zdroj: https://issto.skolatrochujinak.cz/tiki-read_article.php?articleId=96

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down