_pokus

SOŠ Velešín — Cisco Networking Academy

Výuka Hardware a síťových technologií na SOŠ Velešín z projektu ESF

Výuka Hardware a síťových technologií probíhá na SOŠ Velešín ve 3. a 4. ročnících studijních oborů Elektrotechnika — počítačové systémy a Informatika v ekonomice.

SOŠ Velešín je od školního roku 2010-2011 zapojena v programu CISCO Networking Academy a stala se tak Lokální akademií LCNA. Srovnáním s ostatními školami zapojenými v tomto programu můžeme konstatovat, že výuka HW na SOŠ Velešín probíhá na nejvyšší úrovni jak po teoretické, tak i po praktické stránce, zejména díky kvalitnímu vybavení HW laboratoří. Kvalitní výuku teorie síťových technologií zcela jistě také podpoří vybavení nové síťové laboratoře, o kterou naše škola žádá v rámci projektu ESF.

V případě schválení tohoto projektu SOŠ Velešín kromě jiného získá špičkově vybavenou laboratoř pro síťové technologie zařízením CISCO, vybavení pro výuku strukturované kabeláže a serverové technologie. Studenti SOŠ Velešín se pak budou učit dovednostem na technice, která splňuje i nejnáročnější požadavky současné praxe v oboru IT, což přispěje především ke zvýšení jejich konkurenceschopnosti na trhu práce i v případném dalším studiu na vysokých školách v oboru.

SOŠ Velešín získala akreditaci CNA Cisco Networking Academy

V profesionálním světě IT (Informačních Technologií) je potřeba se kromě běžného vzdělání prokázat odbornými certifikáty. Staňte se i Vy studenty oboru Elektrotechnika-Počítačové systémy a získejte mezinárodně uznávaný certifikát Cisco, ke kterému přispěla společnost Hewlett-Packard.

Přední světovou pozici v oblasti síťových technologií zaujímá mezinárodní společnost Cisco Systems, jejiž produkty můžeme nalézt zejména v profesionálních a náročných řešeních počítačových sítí nejen segmentu Enterprise ale i segmentů Small Office a Home Office.

SOŠ Velešín nyní získala akreditaci CNA – Cisco Networking Academy a již v roce 2011 bude do výuky na SOŠ Velešín zaveden kurz Cisco IT Essentials I (PC hardware a software), jehož certifikát budou moci studenti po absolvování získat zdarma. V rámci jihočeského regionu se SOŠ Velešín zařadila mezi další Cisco Networking Akademie, mezi které patří Jihočeská univerzita, SPŠ elektrotechnická Písek nebo SŠIS Tábor.

Popis kurzu

Sponzorovaný kurz společností Hewlett-Packard v jehož průběhu se studenti do hloubky seznámí s technickými prostředky počítačů, jejich operačními systémy a základy počítačových sítí. Prostřednictvím praktických a laboratorních cvičení získá student také návyky potřebné k provozování, údržbě, diagnostice a modernizaci zařízení výpočetní techniky. Studenti se dozví, jak postavit osobní počítač, jak nainstalovat různé verze operačního systému, seznámí se základy síťových technologií a protokolem TP/IP a naučí se připojit počítač do sítě Internet. Po úspěšném absolvování tohoto kurzu studenti dostanou certifikát o dokončení kurzu ‘IT Essential I.: PC hardware a software’. Kurz navíc pomůže studentům v přípravě k certifikaci CompTIA A+.

Sponzoring

Sponzorováno společností Hewlett-Packard

Požadované počáteční předpoklady

Žádné

Certifikace

Příprava na úspěšné zvládnutí certifikační zkoušky CompTIA A+ Základy IT I (IT Essentials I): PC hardware a software

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down