internet – Velešínské SOŠ byla slavnostně předána tabule

Velešínské SOŠ byla slavnostně předána tabule






Na snímku zleva: Ing. Bc. Milan Timko (ředitel Střední odborné školy strojní a elektrotechnické Velešín), doc. Ing. Štefan Husár, Ph. D. (prorektor pro vnitřní vztahy VŠTE).

Zkvalitnění výuky technického vzdělávání. To je jeden z hlavních cílu Technického a vzdělávacího konsorcia při VŠTE, které vzniklo v letošním roce. Za založením konsorcia stojí kromě Vysoké školy technické a ekonomické tři střední školy z jižních Čech.

Jednou z nich je Střední odborná škola strojní a elektrotechnická Velešín. V úterý 19. listopadu byla škole slavnostně předána tabule zakládajícího člena Technického konsorcia při VŠTE. Jihoceskenovinky.cz informoval Václav Votruba za In Motion Agency.

„Díky konsorciu je zajištěna kontinuita odborného vzdělávání, což je podle mě velice důležité,“ říká ředitel velešínské střední školy Milan Timko. „Studenti mohou po maturitě plynule navázat na studium ve svém oboru na škole vysoké.“

Jednoduše řečeno, už v prvním ročníku střední školy mohou mít studenti jasno jak o studiu na vysoké škole, tak i o následné práci. Velešínská škola totiž spolupracuje s několika důležitými firmami v regionu, které absolventy školy zaměstnávají.

Konsorcium přináší výhody všem zapojeným školám. VŠTE může využívat zázemí a vybavení Střední odborné školy strojní a elektrotechnické Velešín, které je na vysoké úrovni. Velešínští studenti zase mohou mimo jiné navštěvovat přednášky vysokoškolských profesorů.

Spolupráci s Vysokou školou technickou a ekonomickou využívají studenti strojírenský oborů. Velešínská škola ale myslela i na studenty počítačových oborů, proto spojila síly s Přírodovědeckou fakultou Jihočeské univerzity.

Všechny podstatné informace o velešínské škole, spolupráci s vysokými školami či konsorciu se můžete osobně dozvědět v sobotu 23. listopadu, kdy se uskuteční první den otevřených dveří.

Zdroj: https://www.jihoceskenovinky.cz/sid%3D8qb33qj0benk0gq5u6ni7bg2f4/zpravy/regiony/velesinske-sos-byla-slavnostne-predana-tabule/

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down