tisk – Partnerství s vysokými školami je pro velešínské středoškoláky přínosem

Partnerství s vysokými školami je pro velešínské středoškoláky přínosem

Spolupráci s vysokými školami si chválí Milan Timko, ředitel Střední odborné školy strojní a elektrotechnické Velešín, která vloni stála u vzniku Technického a vzdělávacího konsorcia při VŠTE, jež si kladlo za cíl kontinuitu odborného vzdělávání. Zároveň se stala fakultní školou Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity.

„Ukázalo se, že blízká spolupráce s vysokými školami byl opravdu dobrý krok,“ řekl Milan Timko a dodal: „Díky výhodám, které toto partnerství přineslo, jsme v uplynulém roce ještě více zdokonalili výuku.“

Největší výhodou je, že studenti mohou po maturitě plynule navázat na studium ve svém oboru na škole vysoké. „Už jenom fakt, že se během středoškolských studií mohou seznámit se svými potencionálními budoucími profesory, mnozí žáci vítají. Vysokoškolští profesoři u nás pořádají přednášky, jsou tedy s našimi studenty v kontaktu,“ dodal Milan Timko.

Do budoucna chce ředitel velešínské školy navázat spolupráci s VŠTE ohledně oboru mechatronika. „Tento obor u nás vyučujeme, takže další bližší spolupráce bude pro obě strany jednoznačným přínosem.“

Zatímco spolupráci s Vysokou školu technickou a ekonomickou využívají studenti strojírenských oborů, partnerství s Přírodovědeckou fakultou Jihočeské univerzity je výhodné pro studenty počítačových oborů.

„Ze spolupráce profitují i vysoké školy, které mohou využívat naše vybavení. Za zmínku také stojí, že někteří naši učitelé na těchto partnerských vysokých školách přednášejí,“ uzavřel Milan Timko.

Foto: Střední odborná škola strojní a elektrotechnická Velešín (autor – Václav Votruba).

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down