tisk – Slavnostního otevření velešínské odborné školy se zúčastnil i hejtman Jihočeského kraje

Slavnostního otevření velešínské odborné školy se zúčastnil i hejtman Jihočeského kraje

Hejtman Jiří Zimola a další zástupci Jihočeského kraje, starosta města Velešín Josef Klíma, zástupci regionálních firem či ředitelé jihočeských škol se v úterý 6. ledna zúčastnili slavnostního znovuotevření Střední odborné školy strojní a elektrotechnické Velešín, která v uplynulých měsících prošla kompletním zateplením.

Slavnostní akt odstartovali krátkým proslovem Jiří Zimola a ředitel školy Milan Timko. Hejtman mimo jiné uvedl, že se zateplilo 20 tisíc metrů čtverečních. Zároveň zmínil, že se škola může pochlubit dobrými studenty. „Jsem rád, že se daří naplňovat slova, která jsem zde řekl před několika lety při zahájení školního roku, že tato škola má skvělou budoucnost,“ řekl Jiří Zimola.

Milan Timko zdůraznil, že se zateplení týkalo všech školních budov, a to včetně dílen, tělocvičny, jídelny i domova mládeže.

Následovalo stříhání pásky a prohlídka jednotlivých budov. Návštěvníci nejvíce vyzdvihovali technologické vybavení, do kterého škola vloni investovala 18 milionů korun, a novou barevnou fasádu, jež celý objekt rozzářila.

Nejrozsáhlejší rekonstrukce v dějinách školy odstartovala vloni na jaře a skončila v listopadu. Náklady se vyšplhaly ke 40 milionům korun. 20,5 milionu korun pokryla dotace z Operačního programu Životního prostředí, zbytek uhradil Jihočeský kraj, který je zřizovatelem školy.

„Jsem rád, že se celou rekonstrukci podařilo dotáhnout do konce. Můžeme se začít věnovat dalším projektům. Plánů máme plno,“ ubezpečil Milan Timko, že se vedení školy bude i nadále snažit celou školu zdokonalovat a modernizovat.

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down