tisk – SOŠ Velešín bude týden hostit studenty z Gruzie, Mexika či Egypta

 








 

Studenti Střední odborné školy strojní a elektrotechnické Velešín poznají na konci února hned několik odlišných kultur, jazyků, jídelníčků a celkově osobností. Do školy totiž dorazí osm mladých lidí z Malajsie, Gruzie, Taiwanu, Turecka, Egypta, Indonésie, Mexika a Číny. Stane se tak v rámci projektu Edison, jehož vizí je tolerance a příznivé společné soužití české společnosti s různými kulturami a národy. Termín návštěvy je 22. až 27. února.

Studenti ze zahraničí se aktivně zapojí i do výuky. Jsme domluveni každý den na čtyřech hodinách aktivní činnosti, při které představí svůj stát, národní sporty, kuchyni, zájmy a tak dále,“ informovala Lenka Šípková, zástupkyně ředitele pro teoretické vyučování.

Slavnostní zahájení a prezentace programu celého týdne se uskuteční 23. února. Zajímavá bude pro obě strany i finální tečka, ke které dojde v pátek.

Počítáme s mezinárodním sportovním utkáním. Třeba ve stolním tenisu či volejbalu. Ještě se domluvíme. Věřím, že díky fandění studentů školy zavládne báječná atmosféra,“ nastínila Lenka Šípková.

Jelikož má velešínská škola k dispozici domov mládeže, bude zahraniční návštěva ubytována v něm. „Jiné školy ubytovávají stážisty v rodinách studentů, kteří bydlí ve městě, kde škola sídlí. K nám ale většina dojíždí. Domov mládeže má dostatečnou kapacitu a je přímo ve školním objektu, takže jsme se rozhodli pro tuto variantu,“ dodala Lenka Šípková.

Projekt Edison je na mnoha českých školách již velmi dobře známý. Zahraniční stážisté u českých studentů mimo jiné navýšili zájem o studium v zahraničí. Mezi některými mladými lidmi dokonce vzniklo i přátelství, které je motivací pro zlepšení anglického jazyka.

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down