tisk – Zahraniční stážisty ve Velešíně zaujala podpora studentů regionálními firmami

Zahraniční stážisty ve Velešíně zaujala podpora studentů regionálními firmami

Mezinárodní projekt Edison se na konci února uskutečnil na Střední odborné škole strojní a elektrotechnické Velešín. Sedm zahraničních stážistů seznamovalo místní studenty se svými zeměmi, zvyky, ale například i kuchyní. Kromě vzájemného porozumění bylo také cílem zlepšení komunikace v angličtině. Záměr se podařil – mnozí studenti, kteří byli do projektu aktivně zapojeni, uvedli, že se díky Edisonu zbavili ostychu aktivně používat anglický jazyk.

„Účast v projektu Edison je zároveň krokem k tomu, abychom u našich studentů podpořili multikulturní toleranci a rozšířili jejich znalosti o zemích celého světa,“ uvedla kantorka Eva Tomášková.

Stážisté také navštívili firmu Jihostroj, se kterou velešínská škola spolupracuje. „Prohlédli si výrobní halu. Zaujalo je zejména to, že naši žáci mohou být po dobu svého studia podporováni firmou finančně a mají zajištěné zaměstnání. Diskutovalo se o tom, jak náročné je najít v jejich zemi práci v oboru, který člověk studuje,“ dodala Eva Tomášková.

Celý týden se nesl v přátelské atmosféře. Pozitivně se na ní podepsala i závěrečná tečka v podobě společného zápasu ve volejbale a stolním tenisu.

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down