tisk – Zájem o technické obory stále roste

Zájem o technické obory, jako je Mechanik seřizovač, stále roste

O obory Mechanik seřizovač a Mechatronik je letos největší zájem na Střední odborné škole strojní a elektrotechnické Velešín. Pokračuje tak trend předešlých let, kdy se žáci základních škol stále více zajímají o technické obory.

„Celkově nám letos dorazilo 225 přihlášek. Těžko zatím hodnotit, ale předpokládám, že nastane nárůst počtu žáků školy v porovnání s těmi, kteří ji v tomto školním roce opustí po úspěšném ukončení maturitní zkouškou, nebo závěrečnou učňovskou zkouškou,“ uvedl ředitel školy Milan Timko.

Příčina nárůstu počtu studentů je podle jeho slov zřejmá. „Zaměstnatelnost těchto absolventů na trhu práce. Pomáhá i sponzorování od firem, nebo krajský grant, takže některé obory jsou na tom velmi dobře. Například žáci oboru Obráběč kovů mohou měsíčně dostávat až 1500 korun, a to včetně dalších benefitů a jistoty práce po ukončení školy.“

Vítaná je také spolupráce s vysokými školami, která studentům SOŠ Velešín nabízí kontinuitu vzdělávání.

Na čtyřleté studijní obory se přijímací zkoušky formou písemného testu z matematiky uskuteční 22. a 23. dubna. Na tříleté studijní obory se zkoušky nekonají.

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down