tisk – Hlavní investicí letošního léta bude nové vybavení domova mládeže

Hlavní investicí letošního léta bude nové vybavení domova mládeže

Vybavení domova mládeže hodlá o letních prázdninách zmodernizovat Střední odborná škola strojní a elektrotechnická Velešín. Minimálně v jednom patře by mělo dojít ke kompletní obměně nábytku.

„Je to nutné, protože nábytek, kterým nyní domov mládeže disponuje, již dosluhuje. Je starý až 20 let. Tato akce, jejíž rozpočet je zhruba 750 tisíc korun, pro nás bude prioritou letošního léta,“ uvedl Milan Timko, ředitel SOŠ Velešín.

Nový nábytek bude umístěn do prostor, které využívají žáci školy. Domov mládeže zároveň slouží jako ubytování pro návštěvy zvenčí. Díky kompletnímu zateplení, kterým školní budovy prošly v minulém roce, je nyní možné se v internátě SOŠ Velešín ubytovat kdykoliv v roce.

„Ubytováváme jednotlivce, ale i celé rodiny, zájezdy či třeba sportovní oddíly. Největší zájem o ubytování je o prázdinách, kdy k nám přijíždějí i lidé za zahraničí, například z Polska nebo Německa,“ zmínil Milan Timko.

Turisté a další ubytovaní mají samostatné patro, takže se se studenty školy nemíchají. „Vzhledem k velké kapacitě internátu jsme schopni ubytování nabídnout až 150 zájemcům. Cena je 250 korun za lůžko/noc, rodinné ubytování například pro 5 osob vyjde na 1000 korun/noc. Zájemci se hlásí na sekretariátě školy.“

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down