tisk – Studenti SOŠ Velešín vyrazili do Brna a Prahy

Studenti SOŠ Velešín vyrazili do Brna a Prahy. Navštívili technicky zaměřené památky

Na týdenní vzdělávací exkurze vyrazili v uplynulých dvou týdnech studenti Střední odborné školy strojní a elektrotechnické Velešín. Stalo se tak v rámci projektu Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji, který skončí 30. června.

Exkurze jsou určeny studentům strojírenských oborů. Jedna skupina vyrazila do okolí Brna, druhá o týden později do okolí Prahy. Cílem je, aby žáci navštívili technicky zaměřené památky, ale i významné podniky,“ uvedla zástupkyně ředitele pro teoretické vyučování Lenka Šípková a dodala: „Zároveň tyto pobyty samozřejmě stmelují kolektiv, což je v dnešní době také důležité. Pro studenty jsou pobytové exkurze jednoznačně příjemným zážitkem.





Studenti za pobytové exkurze nic neplatí. „Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Vlastně si platí jen vstupy na místa, která se projektu netýkají, která nejsou technicky zaměřená,“ zmínila Lenka Šípková.

První exkurze se uskutečnily vloni a mezi studenty měly obrovský ohlas. „Byli nadšení, poznali plno nových míst a dozvěděli se přehršel zajímavých informací,“ dodala zástupkyně
ředitele.

Pobytové exkurze jsou jen jedním z bodů projektu Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji. Mezi další aktivity patří například organizování kroužků pro regionální
partnerské školy či modernizace odborných učeben a dílen.

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down