tisk – SOŠ Velešín: Zájem o technické obory je na vzestupu i v tomto roce

Střední odborná škola strojní a elektrotechnická Velešín: Zájem o technické obory je na vzestupu i v tomto roce

Tři dny otevřených dveří uspořádala v aktuálním školním roce Střední odborná škola strojní a elektrotechnická Velešín. Zájem byl obrovský, a to hlavně o obory, které jsou sponzorované, a díky kterým studenti získávají praxi u důležitých regionálních firem.

„Návštěvníci se zajímali především o technické obory, jako je Programátor CNC strojů, Mechatronik, Obráběč kovů a Počítačové systémy. Mohu potvrdit, že trend předešlých let, kdy se stabilizoval zájem o počítačové obory, přičemž začal růst zájem o strojírenské obory, i nadále pokračuje,“ řekl ředitel SOŠ Velešín, Milan Timko.

Pro řadu zájemců je důležitý fakt, že škola spolupracuje s velkými firmami, defacto své studenty připravuje na práci přímo v těchto podnicích. Že svou práci dělá dobře, potvrzuje i ocenění Škola doporučená zaměstnavateli. Prestiž školy ale navýšila i spolupráce s Jihočeskou univerzitou, kdy se SOŠ Velešín stala fakultní školou Přírodovědecké fakulty.

V příštím školním roce SOŠ Velešín otevře své tradiční obory, žádné výraznější změny se nechystají. „Malinko jsme ale zpřísnili přijímací kritéria. Z matematiky budou muset zájemci o studium vypočítat minimálně jeden příklad ze čtyř, aby získali potřebný počet bodů,“ zmínil Milan Timko. Zároveň ale dodal, že pokud se zájemci na zkoušku připraví, neměli by mít se zadáním problém. „Ostatně na Dnech otevřených dveří jsme rozdávali vzorové příklady, které se dají nalézt i na našich webových stránkách www.sosvel.cz.“

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down