SOŠ Velešín má nejmodernější testovací místnost ECDL v ČR

Velešínská střední škola se může pochlubit špičkovou akreditovanou testovací místností ECDL v ČR.

Monitory v šupíku, rychlé počítače, 3D myši a další velmi moderní zařízení se nachází v testovací místnosti ECDL Střední odborné školy strojní a elektrotechnické Velešín. Dle slov ECDL Czech Republic se jedná pravděpodobně o největší a nejmodernější akreditovanou testovací místnost ECDL v České republice.

ECDL logo

„Učebna ECDL zapadá do konceptu dalšího směřování naší školy. Byl to finančně velmi náročný projekt, který bychom nemohli dotáhnout do konce bez projektů Evropské unie. Hlavní zásluhu na vybudování této třídy má kolegyně Lenka Šípková a učitelé IT,“ říká ředitel SOŠ Velešín Milan Timko a dodává, že se učebna osvědčila při výuce, ale také již při přednášce a testování z ECDL.

Koncept ECDL má mnoho přínosů – mimo jiné zvyšuje úroveň digitální gramotnosti a tím zvyšuje šanci uchazeče o zaměstnání na trhu práce. „Jednoduše řečeno definuje minimální znalosti a dovednosti v oblasti digitálních technologií, které dnešní člověk potřebuje na trhu práce i v běžném životě. Výstupem projektu je certifikát ECDL, který dokládá, že absolvent úspěšně absolvoval ECDL zkoušky,“ vysvětluje Milan Timko.

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down