Nový školní rok slavnostně zahájen!

Slavnostního přivítání se dočkali ve středu 1. září studenti, kteří nastupují do prvních ročníků Střední odborné školy strojní a elektrotechnické ve Velešíně. Symbolicky tak odstartovala jejich nová životní etapa.

„Uděláme všechno pro to, abychom vás skutečně dobře připravili k maturitě!“ slíbil v úvodní řeči ředitel školy Ing. Bc. Milan Timko. Mimo jiné také připomněl důraz, který škola klade na spolupráci s firmami, a zmínil kontinuitu vzdělávání, kdy SOŠ Velešín spolupracuje s několika vysokými školami. Vyzdvihl i investice do modernizace zařízení a výuky. „Jdeme s dobou, ostatně do výuky jsme už zapojili například i virtuální realitu. V tomto roce investujeme do modernizace na 30 milionů korun z evropských fondů a za přispění Jihočeského kraje.“

Hosty slavnostního zahájení byli náměstek hejtmana Jihočeského kraje Mgr. Pavel Klíma a starosta Velešína Ing. Petr Vágner. Studentům se zároveň představili zástupci společností Jihostroj, Bosch a Engel.

SOŠ SE Velešín

„Gratuluji, že jste si vybrali právě tuto školu, máme na ni výbornou zpětnou vazbu. Od firem víme, že absolventi velešínské školy jsou velice dobře připraveni,“ řekl Mgr. Pavel Klíma. „Všem nám přeji, aby tento školní rok byl jiný než ten loňský. Škola není jen o vzorečcích, pravopisu, ale i o sociálním kontaktu. To je prostě nenahraditelné.“

Ing. Petr Vágner uvedl, že je město Velešín dlouhé roky spojené se strojírenstvím, přičemž střední odborná škola je důležitou součástí místní historie tohoto odvětví. „Moc mě těší, že jste si ke studiu vybrali tuto školu, naše město. Věřím, že vám pedagogický sbor a další pracovníci poskytnou výborné podmínky pro vstup do pracovního života,“ řekl starosta a dodal, že je přesvědčen, že škola a město mají studentům co nabídnout i z hlediska volnočasových aktivit. „Přeji vám, abyste ve Velešíně strávili nejlepší léta vašeho života. A až budete končit školu, tak abyste na město a vzdělávací zařízení vzpomínali v dobrém a abyste si udrželi přátelství, která zde budou vznikat.“

SOŠ Velešín má dlouholetou tradici ve výuce strojírenských a elektrotechnických oborů. Nabízí maturitní obory Elektrotechnika – počítačové systémy, Informační technologie, Mechanik seřizovač – programátor CNC obráběcích strojů, Mechanik seřizovač – Mechatronik. Dále učební obory Obráběč kovů – obsluha CNC strojů, Elektromechanik pro stroje a zařízení, Strojní mechanik. Veškeré informace zájemci naleznou na webu www.sosvel.cz.

A pokud přemýšlíte, že byste na škole studovali, doporučujeme ji navštívit a seznámit se s ní v rámci některého ze dnů otevřených dveří. „Celkem jich plánujeme pět, přičemž první se uskuteční již ve čtvrtek 21. října. Všechny zájemce srdečně zveme,“ uzavírá Ing. Bc. Milan Timko.

DOD termíny 2021-2022

SOŠ Velešín zve všechny zájemce k prohlídce školy.

V případě zájmu je na základě dohody možné domluvit individuální prohlídku školy na sekretariátu školy na tel.: 725 158 931.

Tiskovou zprávu převzali

  • Zpravodaj Velešín (číslo září 2021)
  • Město Kamenný Újezd (vývěska u čekáren ČSAD)
  • server Český Pohled

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down