Úspěch žáků oboru IT v soutěži o nejlepší logo studentské firmy

V letošním školním roce se dva týmy žáků 3. ročníku zapojili do programu JA Czech: Studentská firma pro SŠ. Souběžně proběhla i další soutěž o nejlepší logo studentské firmy TopLogo, do které přihlásil i jeden náš tým. Za každý kraj byli vybráni tři nejlepší návrhy. V jihočeském kraji se tým žáků z oboru Informační technologie – Patrik Bílý, Matyáš Břížek, Zdeněk Mlčkovský, Matěj Beránek, Filip Dobeš a Martin Kadlec – umístili na skvělém 2. místě.

Výherní logo soutěže
Oceněné logo soutěže – Pesonic

Název firmy: Pesonic

Zaměření firmy: Výroba batikovaného oblečení – hlavně trička, ponožky, mikiny a do budoucna je plán nabídku zboží rozšířit

Odevzdaný doprovodný text k návrhu loga:

Firma Pesonic se soustředí na výrobu batikovaného oblečení, které odpovídá dnešním a budoucím trendům. Při tvorbě loga jsme se zaměřili na 3 základní vlastnosti – musí ho být schopné nakreslit malé dítě (jednoduchost), musí být všestranné (flexibilita) a musí symbolizovat naše poslání. Jméno naší firmy vzniklo složením z Italského „pezzo unico“ (unikátní kus), protože batika se nikdy nepovede stejná. Levá strana loga byla inspirována kapkami vody, které symbolizují nepravidelnost a jedinečnost. Naše logo nemá pevně stanovenou barvu, ani pozadí. Barevné kombinace měníme podle potřeb. Tvořili jsme jej v Adobe Illustrator.

Součástí soutěže bylo natočit také promo video:

Další informace:

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down