Žáci navštívili odborná pracoviště ve firmách

V úterý 12. dubna probíhalo na škole první kolo přijímacích zkoušek do prvního ročníku a maturitní písemné zkoušky. Některé třídy proto dostaly možnost navštívit odborná pracoviště v různých firmách a osobně se podívat, jak to v praxi vypadá. Žáci se byly podívat např. ve firmě Groz-Beckert, Loxone, Centes, Precitool, SŽDC, A. Schmied, s.r.o. nebo třeba také ve Vědeckotechnickém parku v Českých Budějovicích.

Podrobněji se podíváme na exkurzi třídy IT1B, kteří navštívili společnost TSE spol. s r.o. v Českých Budějovicích, pohledem žákyně Kamily P.:

“Touto zprávou bych se chtěla podělit o naše zážitky z exkurze do firmy TSE spol. s r.o. Je to první exkurze naší třídy IT1B.

Po příchodu do firmy nás přivítali a vzali nás do zasedací místnosti. V zasedací místnosti nám předali informace o historii firmy a co? kdy? a jak? se v ní vyrábělo. Poté jsme se rozdělili do 3 skupiny a každá skupina se šla kouknout do výrobních hal. Viděli jsme výrobu základních desek a výrobu inkubátorů. Vyzkoušeli jsme si test manuální zručnosti pro nové zaměstnance – skládaní lega dle manuálu a to nás všechny hodně bavilo

Exkurzi hodnotíme jako skvělý zážitek i s tím, že jsme se dozvěděli nové informace, které se nám mohou v budoucnosti hodit. Jsme strašně vděční, že jsme zrovna tuto firmu mohli navštívit. Jsme z této firmy hodně nadšení a doufáme, že se tam někdo z nás dostane na školní praktickou výuku.

Děkujeme celé TSE spol. za to, že jsme je mohli navštívit a paní třídní učitelce, že nám ji zařídila.”

Třída IE1, která se skládá z oborů IT a EPS, se pro tento den rozdělila. Obor EPS se spojil se třídou EPS2 a společně navštívili ukázkový chytrý dům od společnosti Loxone v Českých Budějovicích.

Skupina IT se tentokrát vydala do společnosti Engel do oddělení softwarového vývoje v Českých Budějovicích. Zde se žáci nejdříve seznámili, čím se firma Engel zabývá a jaké je její působení na trhu. Potom už se řeč a hlavně prohlídka pracoviště zaměřila hlavně na návrh a vývoj jejich vlastního softwaru.

Třída EPS1 se jela podívat na exkurzi do společnosti Správa železnic.

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down