Nové investice a modernizace školy

Nejmodernější stroje ve školních dílnách, nová učebna virtuální reality, holografický projektor… Střední odborná škola strojní a elektrotechnická ve Velešíně neustále investuje do svého rozvoje a flexibilně reaguje na aktuální trendy. Týká se to jak elektrotechnických, tak strojních oborů.

„Celkově se nám v tomto roce podařilo získat prostředky z evropských fondů a dalších zdrojů mimo náš rozpočet ve výši skoro 35 milionů korun. Investovaly se výhradně do vybavení školy. Moc mě těší, že se nám daří držet krok s dobou. Implementace moderních technologií do výuky je pro nás velmi důležitá,“ uvádí ředitel školy Milan Timko.

Zástupce ředitele Vladimír Přibyl vyzdvihuje například virtuální realitu, na kterou škola klade čím dál větší důraz: „Pořídili jsme novou učebnu virtuální reality, v níž bude probíhat kroužek, na který se může přihlásit kdokoliv napříč obory i ročníky. Virtuální realita se zároveň stane součástí oboru Informační technologie, kdy si ji žáci budou moci zvolit ve třetím ročníku jako specializaci. Věřím, že tohle bude pro zájemce o studium velmi atraktivní.“

Další novinkou je holografický projektor. „Slouží jako ukázka 3D technologií. Žáci se budou učit pracovat nejen s grafikou, ale i s videem,“ dodává Vladimír Přibyl. „Mimo to jsme například pořídili spoustu robotických stavebnic a výukových stavebnic pro programování, či novou sadu pro stavbu optických sítí, kterou hodláme rozšiřovat.“

Významná investice byla do vybavení dílen. Polovina soustruhů a frézek byla vyměněna za nové stroje. „Bez debat aktuálně disponujeme nejmodernějšími stroji, a to i mechatronickými. Pro žáky je to podstatná změna, naučí se díky tomu mnohem více. Celkově se jednalo o investici přibližně za 20 milionů korun,“ říká vedoucí učitel pro odborný výcvik Petr Hastík.

Škola také investovala do Domova mládeže, kde byla zrekonstruována veškerá elektroinstalace. Rozpočet byl 4 miliony korun.

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down