Interaktivní výstava Dobrodružství s technikou 2022

Virtuální realita děti láká. Na akci Dobrodružství s technikou 2022 si ji na stanovišti Střední odborné školy strojní a elektrotechnické Velešín vyzkoušelo velké množství návštěvníků, a to i těch nejmenších. Zájem byl především o virtuální realitu, ale i o další aktivity, které škola na interaktivní výstavě nabízela.

„Moc nás těší, jakou pozornost děti našemu stanovišti věnovaly. Že největší zájem bude o virtuální realitu, jsme předpokládali,“ usmívá se ředitel školy Milan Timko. „Celkově si ale myslím, že jsme zanechali dobrý dojem, a věřím, že se v příštích letech s některými návštěvníky znovu potkáme, minimálně alespoň na našich dnech otevřených dveří. Bylo vidět, že je zaujalo, jak moderní školou jsme.“

Se vším, co škola na akci prezentovala, se její žáci běžně setkávají ve výuce. Kromě zmíněné virtuální reality je řeč například o robotech, on-line hardwarové stavebnici, elektrostavebnicích, 3D myši či robotické ruce.

Nepřehlédnutelný byl také holografický projektor, na kterém bylo mimo jiné vidět logo školy, jež je výsledkem studentské práce. „Jedná se o novinku, další zajímavou technologii, kterou na škole máme. Celkově do vybavení neustále investujeme, reagujeme na aktuální trendy. Momentálně třeba dokončujeme práce na nové učebně virtuální reality, která bude od příštího školního roku v plném provozu,“ dodává Milan Timko.

Interaktivní výstava Dobrodružství s technikou 2022 se konala ve středu 22. června na Výstavišti České Budějovice. „Vzhledem k našemu technickému zaměření, se bezesporu jedná o skvělý způsob, jak se prezentovat potenciálním budoucím žákům. Na akci bylo také hodně menších dětí, těší nás, že se s námi seznámily a že si od nás třeba odnesly fajn zážitek,“ uzavírá ředitel školy.

Další informace o akci najdete na oficiálních stránkách Dobrodružství s technikou nebo v tiskové zprávě Jhk.

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down