Slavnostní zahájení nového školního roku a rekordní počet nových žáků

Nová životní etapa odstartována! Žáci prvních ročníků Střední odborné školy strojní a elektrotechnické Velešín si ve čtvrtek 1. září užili slavnostní zahájení školního roku 2022/2023. Školní jídelna, kde se akce uskutečnila, praskala ve švech, stejně tak parkoviště u školy, letos totiž do Velešína nastoupil rekordní počet prváků, přičemž mnohé z nich na slavnostní zahájení doprovodili rodiče či jiní rodinní příslušníci.

„Tolik lidí jsme na zahájení ještě neměli, byl to moc pěkný pohled,“ uvádí ředitel školy Milan Timko. „V letošním roce jsme do prvních ročníků přijali maximální počet žáků, tedy 170. Zájem o naši školu neustále roste, což nás samozřejmě těší. Je to vizitka toho, že poskytujeme kvalitní vzdělání, máme skvělý tým odborníků a velmi moderní vybavení. V neposlední řadě musím zdůraznit vynikající spolupráci s firmami, mezi nimiž nechybí největší zaměstnavatelé. Jsme moc rádi, že do nás noví žáci a jejich rodiče vložili důvěru, určitě uděláme vše pro to, aby byli co nejlépe připraveni pro profesní život.“

Slavnostního zahájení se zúčastnili také zástupci firem Jihostroj, Engel a Bosch a starosta Velešína Petr Vágner, kteří přítomné pozdravili a řekli jim několik slov. Starosta čerstvým prvákům mimo jiné řekl, že věří, že Velešín bude místem, na které budou vzpomínat po celý život, a to nejen díky škole a jejím pracovníkům, ale i kvůli tomu, že zde naleznou nové a dobré přátele.

Ředitel školy žákům prvních ročníků zároveň předal praktické informace a představil jim své kolegy. „Slavnostní zahájení nového školního roku je naší dlouholetou tradicí. První den na střední škole je bezesporu velkou událostí, proto nám na tomto symbolickém přivítání nových žáků záleží. Všem přejeme, ať jsou úspěšní a ať se jim na naší škole líbí,“ uzavírá ředitel Milan Timko.

Galerie k článku

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down