FORPSI se stává technologickým partnerem oborů EPS a IT

Školní rok 2022-2023 je významnou změnou pro obory Elektrotechnika – Počítačové systémy (EPS) a Informační technologie (IT). Již na začátku školního roku byla oficiálně zahájena spolupráce mezi SOŠ Velešín a společností INTERNET CZ, a.s., která je především známa pod obchodní značkou FORPSISpolečnost je nejen největším registrátorem domén v České republice, ale i provozovatelem datového centra a poskytovatelem webhostingových služeb.

Součástí této spolupráce jsou plánované přednášky pro studenty, workshopy i exkurze za účasti odborníků ze společnosti INTERNET CZ, a.s. V rámci zahájení proběhly již v září 2022 přednášky tematicky věnované problematice DNS, mailových služeb a jejich zabezpečení určené pro 4. ročník oboru EPS.

Forpsi logo

Společnost INTERNET CZ, a.s. se tak stává významným technologickým partnerem pro školu, ale především pro studenty oborů EPS a IT, o které má potenciální zájem. Nabídky další spolupráce či zaměstnání jsou zaměřené na pozice jako jsou správa sítí, hardware, služby datových center, ale i v oblasti vývoje aplikací. Za zmínku stojí i to, že INTERNET CZ, a.s. je dceřinou společností významné zahraniční společnosti Aruba IT.

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down