Ekologická pobytová exkurze

Ve dnech 5.-7.10.2022 proběhla Ekologická pobytová exkurze v Kašperských horách se třídou IT2B, kterou doplnili žáci z dalších tříd 2. ročníku.

Ekologická pobytová exkurze v Kašperských Horách se nám první den opravdu vyšla. Jak počasím, tak organizačně vše dopadlo dobře. Dopoledne proběhlo seznámení s historií a památkami města – prohlídka Betléma a kostela svaté Markéty. Po obědě návštěva místního sběrného dvora a pak Střediska environmentální výchovy. V SEV jsme vyslechli přednášku o NP a CHKO Šumava. Poté nás provedli Stezkou zlatokopů a seznámili se zajímavými místy a historií těžby. Žáci si vyzkoušeli prakticky těžbu zlata v potoce. Středně náročnou trasu o délce asi 8 km zvládli všichni dobře. Cestou jsme se byli podívat v místní čističce odpadních vod. Ještě nás čekají další dva dny nabitého programu.

Druhý den dopoledne jsem opět navštívili SEV, kde byl připravený program na třídění odpadu. Po obědě návštěva Městské výtopny, ve které využívají biomasu. Středně náročnou trasu o délce asi 9 km na hrad Kašperk a zříceninu Pustý hrádek zvládli všichni opět velmi dobře. Závěrečným hodnocením a vyhlášením vítězů soutěže, ve které odpovídali žáci na témata, se kterými se seznámili v rámci ekologické exkurze, jsme zakončili tuto školní akci. Kašperské Hory nás zde přivítaly velmi dobře. Poděkování patří všem, kteří se o nás postarali. Rádi se sem budeme vracet.

Ekologická exkurze se blíží k závěru, Žáci dostali za úkol roztřídit svůj odpad na pokojích a roztříděný řádně vyhodit do příslušných nádob u vchodu a vyřešit dva úkoly, které byly zadány ve Středisku environmentalní výchovy – najít na náměstí poklad a desku věnovanou Janu Lucemburskému – vše nakonec zvládli a vítězný pokoj byl vyhodnocen a odměněn.

Akce je realizována za podpory Jihočeského kraje.

Galerie k článku

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down