Kulturní exkurze v Praze tříd EPS2 a IT2B

Ve dnech 30. 11.-2. 12. 2022 probíhala kulturně-historická exkurze tříd EPS2 a IT2B v Praze. Jak se naši žáci měli a kde se byli podívat, nám popsala třídní učitelka EPS2 Mgr. Lenka Štrbková:

“Těsně před Vánoci jsme vyrazili za poznáním památek v Praze. Praha byla pěkně vyzdobená a celá jen zářila. První den jsme vyrazili na Václavské náměstí, pak na hodinovou komentovanou prohlídku Státní opery, která je po rekonstrukci nádherná z venku i zevnitř. Mohli jsme si vyzkoušet, jak se sedí v luxusní lóži.

Po ubytování v hostelu, jsme po večeři šli do Atria Flora na nákupy a do Cinema city na film Vánoční příběh. Večer jsme zakončili noční prohlídkou Národního památníku na Vítkově. Jedna z dominant moderní Prahy a národní kulturní památka je situovaná těsně nad strmými svahy vrchu Žižkova. Nedílnou součástí Památníku je také největší jezdecká plastika ve střední Evropě Jan Žižka z Trocnova a je odtud nádherný výhled na Prahu.

Druhý den nás čekal Pražský hrad, Svatomikulášská městská zvonice u kostela sv. Mikuláše. Malebný výhled na malostranské domy a náměstí je odměnou za 215 vystoupaných schodů do výšky 65 m na ochoz věže. Zvonice z r. 1755, která sloužila zároveň i jako požární hláska, byla poslední hlásnou věží v Praze. Od 60. let 20. století sloužila jako pozorovatelna Státní bezpečnosti pro sledování západních ambasád sídlících v okolí věže. Karlův most, Staroměstské náměstí a Palladium na závěr, kde jsme nakoupili jídlo a dárky pod stromeček. Na Staroměstské náměstí mohli zájemci ještě jednou večer za tmy. V Praze je stále co objevovat a moc se nám líbila.”

Galerie k článku

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down