Krajská soutěž v programování M-tes

Další úspěch žáků naší školy, kteří zabodovali v krajské soutěži v programování. V pátek 21. dubna pořádal spolek M-Tes České Budějovice další ročník soutěže, které se účastnili čtyři naši žáci. Hned tři žáci zaznamenali velký úspěch, přičemž dva dosáhli ve svých kategoriích na první místa.

Daniel Bronec (IT2A) zvítězil v kategorii Programování webů, kde se přímo za ním umístil jeho spolužák Daniel Zabilka (IT2A). Samuel Vodička (IE3) byl první v kategorii Programování mikrořadičů. Celkem na soutěž vyrazili z Velešína čtyři žáci, kteří se zúčastnili všech tří kategorií (pro střední školy). Jeden žák se mohl zúčastnit pouze jedné kategorie.

„Úžasná práce, moc našim žákům gratuluji, postarali se o pěknou reprezentaci školy! Jsme na ně pyšní!“ uvádí ředitel SOŠ Velešín Milan Timko.

„Je to skvělý výsledek, který ukázal, na jaké odborné úrovni naše škola v rámci kraje je,“ navazuje učitel odborných předmětů Jaromír Adámek, který zároveň vyzdvihuje letitou práci samotných pořadatelů, tedy M-Tes České Budějovice. „Spolek M-Tes je v regionu dlouhodobě vnímán jako jeden z propagátorů informačních technologií a výpočetní techniky formou různých kroužků a táborů, ale i jako organizátor prestižních soutěží pro děti a mládež v oblasti programování,“ dodává.

Kategorie krajské soutěže v programování byly celkem čtyři: Programování žáci (pro žáky ZŠ a žáky odpovídajících ročníků víceletých gymnázií), Programování mládež (pro žáky SŠ do 19 let včetně), Programování mikrořadičů (pro žáky ZŠ a SŠ do 19 let včetně) a Programování webu (pro žáky ZŠ a SŠ do 19 let včetně). Kompletní výsledky a veškeré informace zájemci naleznou na webu M-tes.

Galerie k článku

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down