Ohlédnutí za Vzděláním a řemeslem 2023

Škola doporučená zaměstnavateli. Tímto titulem se i letos můžeme pyšnit. Prestižní ocenění za druhé místo v rámci Jihočeského kraje bylo předáno řediteli školy Milanu Timkovi v úvodu tradiční akce Vzdělání a řemeslo, jež byla zahájena 2. listopadu na Výstavišti České Budějovice.

„Z ocenění máme samozřejmě velkou radost, protože je to úžasná zpětná vazba. Velmi nás těší, že takto úspěšní jsme pravidelně. Bezesporu nám to zvyšuje prestiž, děkujeme.“

ředitel Milan Timko.

V rámci burzy škol se dva naši žáci – Daniel Bronec (IT3A) a Nikita Liedl (IT3B) – účastnili také soutěže Návrh a tvorba webové stránky, kde obsadili skvělé 3. a 6. místo.

Vzdělání a řemeslo je třídenní výstava jihočeských středních škol a učilišť a také škol vysokých. SOŠ Velešín samozřejmě nemohlo chybět. Letos jsme prezentovali velkou novinku, kterou je nový obor Technické lyceum, jenž bude otevřen od školního roku 2024/2025.

„Technické lyceum je primárně zaměřeno na nadané žáky, kteří se učí na jedničky, maximálně dvojky. Cílem nového oboru je usnadnit jim vstup na vysokou školu, aby ji mohli bez problémů vystudovat,“ říká učitel Vít Podroužek a dodává, že obor nabízí odborné vzdělání s vyšším podílem všeobecného vzdělávání.

Kdo se chce o novém oboru dozvědět více, může využít některý z nadcházejících Dnů otevřených dveří. Nejbližší se uskuteční v sobotu 11. listopadu. „Představíme jeho zaměření, předměty, vše podstatné o maturitní zkoušce a tak dále. Samozřejmě to platí i pro všechny naše ostatní obory. Tímto zájemce zveme k návštěvě a těšíme se,“ uzavírá Milan Timko.

Galerie k článku

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down