Ohlédnutí za prvním Dnem otevřených dveří

V sobotu 11. listopadu bylo na naší škole rušno. Od ranních hodin do ní přicházeli návštěvníci, kteří si nenechali ujít první ze čtyř dnů otevřených dveří. Návštěvnost byla tradičně vysoká. Zájem byl také o nový obor Technické lyceum.

„O dny otevřených dveří je vždy velký zájem, což je samozřejmě dobře. Je to ta nejlepší možnost, jak se s naší školou důkladně seznámit. Každému se snažíme věnovat na maximum.“

ředitel Milan Timko

Prohlídka školy je opravdu důkladná. Návštěvníci nahlédnou do učeben, laboratoří, dílen i dalších zajímavých prostor, kterými škola disponuje, například do skvěle vybaveného fotoateliéru. Otevřen je i domov mládeže, takže zájemci o ubytování vidí jednotlivé pokoje či společné prostory. Po celou dobu jsou na místě i učitelé a žáci, kteří neúnavně odpovídají na otázky, mluví o jednotlivých oborech, předmětech i maturitní zkoušce.

Letos je velkým tématem nový prestižní obor Technické lyceum se zaměřením na Robotiku a 3D technologie nebo na Kyberbezpečnost a chytrá zařízení. Poprvé bude otevřen ve školním roce 2024/2025. „Bude to opravdu špičkový obor pro ty nejlepší žáky, kteří počítají s tím, že po maturitě nastoupí na vysokou školu. Moc nás těší, že už během prvního dne otevřených dveří bylo zřejmé, že o něj bude zájem,“ doplňuje ředitel.

Pokud jste první den otevřených dveří nestihli, nevadí, v plánu jsou ještě další tři. Nejbližší se uskuteční ve čtvrtek 30. listopadu. Další pak až na začátku roku 2024.

Veškeré informace o oborech zájemci naleznou na stránce o oborech. Informace o novinkách, exkurzí nebo výletů najdete na školním Facebooku nebo na Instagramu.

Galerie k článku

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down