O taneční kurzy je velký zájem

Taneční přímo v našem školním areálu? Od ledna příštího roku realita. Vedení školy se domluvilo na spolupráci s profesionálními a zkušenými lektory Radkem Vondřejcem a Janou Vondřejcovou, kteří vytvoří taneční kurz žákům přímo na míru.

„Cílem je, aby studenti nemuseli za tanečními nikam jezdit, byli v domácím prostředí, naučili se v uvolněné atmosféře své první taneční kroky a zažili svůj první kontakt v tanečním páru.“

Jana Vondřejcová

Zájem je dle slov p. Vondřejcové velký, má to však jeden háček. „Bohužel nám nenahrává absence dívek, které k tanci v páru zapotřebí jsou. Tímto tedy apelujeme i na dívky z Velešína a okolí, které by se chtěly tanečních zúčastnit, aby nás kontaktovaly. Určitě jejich přítomnost uvítáme. V opačném případě je existence vypsaného kurzu ohrožena.“

Podmínkou je, že alespoň jeden z páru musí být žákem velešínské střední odborné školy. „Přihlásit se mohou jak úplní začátečníci, tak i ti, kteří v minulosti již nějaký kurz absolvovali. Naučíme se základní standardní (waltz, tango, valčík, quickstep) a latinskoamerické (salsa, cha-cha, rumba, jive) tance a českou polku,“ popisují lektoři.

Kurzy se skládají z osmi vyučovacích lekcí (100 minut + 20 minut přestávka), jedné prodloužené lekce a závěrečného věnečku s kapelou. 

„Máme radost, že se povedlo základní taneční kurzy na naší škole domluvit. Pro žáky to bude velká výhoda. Také nás těší jejich značný zájem, který nám potvrzuje, že tato naše snaha má význam,“ uzavírá ředitel školy Milan Timko.

Další podrobnosti ke kurzu najdete na oficiálním webu tanečních nebo ve starším článku na webu školy.

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down