Novinka ve škole – zvukové nahrávací studio

Natočit si profesionálně znějící hudební nahrávku na půdě střední školy? U nás již brzy realita! Momentálně budujeme nahrávací studio, které se nachází v prostorách fotoateliéru. Vzniká tak jedinečná multimediální místnost, jež poslouží jak nadšencům z řad studentů, tak také přímo ve výuce.

„Čekáme na poslední kabely a vybavení bude kompletní. Máme počítače, software, čtyři mikrofony, odhlučnění a tak dále. Prostory jsme rozdělili na dvě části, jedna slouží přímo pro natáčení, druhá pro editaci.“

učitel Radek Brůžek

Studio přivádějí k životu nadšenci ze třídy EPS1 v rámci audio kroužku. Až do června budou vše ladit, aby byla laboratoř připravena pro výuku v nadcházejícím školním roce. „Konkrétně ji budou využívat žáci 4. ročníku IT, kteří mají nahrávání, editaci a export zvuku přímo ve výuce podle ŠVP,“ dodává učitel Brůžek, jenž zmíněný kroužek vede.

V příštím školním roce by ve studiu mohl začít vznikat podcast zaměřený na maturitní otázky. „Týkal by se českého jazyka, případně angličtiny. Myslíme si, že by to smysl mělo. Nahrávky by byly přístupné na webu školy a určitě by maturantům pomohly,“ věří Radek Brůžek.

Instalace nahrávacího studia navazuje na loňské vybudování profesionálního fotoateliéru. Žáci ho využívají v rámci kroužku i ve výuce.

„Jsme rádi, že disponujeme takto atraktivními prostory, které jsou pro žáky přínosné. Pokud si chcete fotoateliér a nahrávací studio prohlédnout, navštivte nás v rámci posledního letošního dne otevřených dveří, který se uskuteční v úterý 6. února. Na všechny návštěvníky se moc těšíme.“

ředitel školy Milan Timko

Galerie k článku

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down