Ohlédnutí za posledním dnem otevřených dveří

Hotovo. Dny otevřených dveří na naší škole jsou v tomto školním roce minulostí. Celkem byly čtyři, přičemž finální tečka se uskutečnila v úterý 6. února, kdy zájemci nahlédli i přímo do výuky.

„Nyní už se těšíme, až mnohé z návštěvníků uvidíme v září v lavicích prvních ročníků. Dny otevřených dveří byly velmi úspěšné, především pak sobotní termíny, o které je vždy největší zájem. Přijížděli k nám lidé z různých dálek a těšilo nás, že nešetřili otázkami. Zkrátka výběr střední školy nepodceňují, což je samozřejmě dobře. Věřím, že od nás odjížděli s pocitem, že zavítali na špičkovou moderní školu, se kterou se na trhu práce neztratí.“

ředitel školy Milan Timko

Návštěvníky přilákaly všechny obory, přičemž nezřídka se stávalo, že věděli, že chtějí ve Velešíně studovat, jen si ještě nebyli jistí specializací. Týkalo se to například oborů Elektrotechnika – Počítačové systémy či Informační technologie. Velkou pomocí v tomto bylo setkání s učiteli i samotnými žáky, kteří jim předali své postřehy.

Horkou novinkou, která přitahovala pozornost, je obor Technické lyceum, jenž bude poprvé otevřen ve školním roce 2024/2025. „Bezesporu je prestižní a my máme radost, že ho můžeme nabídnout. Určen je především šikovným žákům, kteří dále hodlají pokračovat na vysoké škole,“ dodává ředitel.

Kromě zmíněného Technického lycea nabízíme maturitní obory Mechanik seřizovač – Programátor CNC strojů a 3D modelování, Mechanik seřizovač – Mechatronika a robotika, Elektrotechnika – Počítačové systémy a Informační technologie. Dále učební obory Obráběč kovů – obsluha CNC obráběcích strojů, Elektromechanik pro zařízení a přístroje – Zabezpečovací systémy a fotovoltaika.

Veškeré informace o oborech naleznete na stránce Obory. Informace o akcích, soutěžích a novinkách ve škole najdete také na sociálních sítích školy – Facebook nebo Instagram.

Galerie k článku

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down