tisk – SOŠ Velešín pořádá tradiční CAD soutěž

Na SOŠ Velešín se uskuteční tradiční CAD soutěž studentů a učitelů středních škol ve 2D a 3D navrhování

Prestižní CAD soutěž v dovednostech používání digitálních technologií pro studenty 2., 3. a 4. ročníků středních škol a odborných učilišť se uskuteční 8. a 9. dubna na Střední odborné škole strojní a elektrotechnické Velešín. Na programu bude 2D kreslení technických výkresů a 3D modelování digitálních modelů za softwarové podpory.

„Svou účast potvrdilo 27 středních škol z celé republiky. Obvykle a tradičně se soutěže účastní také soutěžící ze slovenských středních škol,“ uvedla Lenka Šípková, zástupkyně ředitele školy pro teoretické vyučování. „Z každé školy soutěží jeden žák v kategorii 2D kreslení a jeden žák v kategorii 3D modelování, proběhne také soutěž v kategorii 3D modelování mezi pedagogy. Celkem se tedy soutěže účastní 65 soutěžících, s pedagogickým doprovodem bude zhruba 90 účastníků. Soutěž má prokázat dovednosti práce s tímto technickým softwarem a zároveň dovednost orientace v technické dokumentaci.“

Kromě jednotlivců bude vyhodnocena také nejúspěšnější škola, která obdrží putovní pohár soutěže.

CAD soutěž, která je z hlavní části podporována firmou Autodesk, se letos uskuteční již podvaadvacáté. Kromě samotné soutěže se centrem dění stane také vestibul školy, ve kterém proběhne doprovodný program. Prostor k prezentaci zde dostanou partnerské firmy SOŠ Velešín – Jihostroj a.s. Velešín, ENGEL strojírenská spol. s. r. o. Kaplice a Linde Pohony s.r.o. Č. Krumlov. Prezentovat se bude i město Velešín a Jihočeský kraj.

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down