Žáci se učí vytvářet videa pro holografický projektor

Holografický projektor má využití ve výuce, kdy se žáci oboru Informační technologie učí vytvářet animace, které se dají na projektoru promítat.

„Videa pro projektor budou výsledkem studentské práce předmětu digitální média, ve kterém mimo jiné probíráme 3D modelování, animace či práci s videem,“ uvádí učitel Vít Podroužek. „Jako první jsme vytvořili logo školy, které se otáčí. Žáky to bavilo, je to pro ně další zajímavá technologie, kterou naše škola disponuje.“

Studentské animace budou sloužit pro prezentaci školy na různých výstavách či dnech otevřených dveří. „Holografická projekce bezesporu upoutá, je to atraktivní způsob prezentace, se kterým se dnes člověk může setkávat na různých místech, například v nákupních centrech,“ říká Vít Podroužek a dodává, že Velešínští svůj holografický projektor zájemcům poprvé představí 22. června na akci Dobrodružství s technikou, která se uskuteční na Výstavišti České Budějovice.

Nový holografický projektor

SOŠ Velešín je moderní škola, která pružně reaguje na aktuální trendy. Nyní buduje učebnu virtuální reality, která bude naplno fungovat od nového školního roku. Stane se součástí oboru Informační technologie a probíhat v ní bude také kroužek. „Chceme, aby naši žáci byli na práci s nejmodernějšími technologiemi co nejlépe připraveni. Investice do vybavení jsou proto pro nás velmi důležité,“ říká ředitel SOŠ Velešín Milan Timko.

Obor Informační technologie je pro končící žáky základních škol velmi přitažlivý. Zájem o studium ve Velešíně je tak velký, že škola kapacitu oboru navýšila. Veškeré informace k Informačním technologiím naleznete na stránce s popisem oboru.

Podpořte nás sdílením

facebook
Twitter
linkedIn
Střední odborná škola strojní
a elektrotechnická Velešín
Velešín, U Hřiště 527, 382 32
Pracovní doba: 6:30 – 15:00
IČ0: 00583855
DIČ: CZ00583855
IZO: 000583855
Datová schránka: a3dh72q
chevron-down